30 т отпадъци са почистени в участъка от АМ “Марица” преди границата с Турция
Секция: Автомобили
29 Март 2020 14:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
30 т отпадъци са почистени в участъка от АМ “Марица” преди границата с Турция

/КРОСС/ 30 тона отпадъци са почистени и извозени в последните 3 дни в 20- километров участък от АМ “Марица" преди ГКПП “Капитан Андреево”.

След насочване на чакащите ТИР-ове към буферния паркинг на бившето летище край с. Узунджово, Агенция “Пътна инфраструктура” почиства участъка от автомагистралата и прилежащата 2-метрова ивица. След това ще бъдат премахнати боклуците и в по-широк периметър около пътя. Агенция “Пътна инфраструктура” апелира шофьорите да пазят чистота и в 20-километровата отсечка през 2 км ще бъдат поставени знаци, че е забранено изхвърлянето на отпадъци, като част от мерките за ограничаване на COVID-19.

В понеделник се очаква почистването да приключи и във вторник ще бъде дезинфекцирана отсечката от автомагистралата. Дезинфекционните мерки ще струват над 100 000 лв.

На буферния паркинг край с. Узунджово вече е осигурено място за около 1500 тежкотоварни камиона, което на този етап е достатъчно, но АПИ има готовност да подготви терен за още около 1500 камиона. За сметка на бюджета на Агенция “Пътна инфраструктура” паркингът е почистен и дезинфекциран, осигурени са 15 прожектора за осветяване на паркинга през нощта, 30 химически тоалетни и 15 контейнера, които се почистват ежедневно при строго спазване на противоепидемичните мерки за ограничаване разпространението на заразата.