Полиция спира хората от разходка по бул. „Витоша“ в столицата
Секция: БЪЛГАРИЯ
29 Март 2020 15:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Полиция спира хората от разходка по бул. „Витоша“ в столицата

/КРОСС/ Полицаи са разположени в началото и края на пешеходната зона по бул. Витоша в столицата.

Служителите на реда предупреждават хората да не се разхождат, а да се приберат вкъщи.

На други лица пък им беше поискано обяснение къде и защо отиват.

„Нали все още не е наложена пълна карантина за излизане, нали в града може да се ходи спокойно без декларация и проверка на лични документи“, попита възрастна жена.

Междувременно стана ясно, че има 4 съставени акта в София за нарушение на забраната за разхождане в парковете. Информацията съобщиха от Общинска полиция за БНТ.

Два от тях са за Южния парк и два за разходка на Витоша.

Проверка установи, че в Южния парк днес почти няма хора. За разлика от вчера, когато хората бяха повече. Тези, които са в парка твърдят, че отиват или до магазина, или до близката аптека. Повечето носят предпазни маски и спазват дистанция.

Служителите на общинска полиция постоянно обикалят и предупреждават столичани да се приберат у дома и ако това не се изпълни, могат да налагат глоби.

Така стана вчера във Варна, където бяха глобени над 30 души, които се разхождаха в Морската градина. Глобата е 5 000 лв за разходка в парка без домашен любимец.

Някои от хората, които се разхождаха днес в Южния парк заявиха, че нямат представа, че има забрана, не гледат телевизия и новини и не смятат, че нарушават карантината.

От пресцентъра на МВР заявиха, че нямат точна информация за глобени граждани, които са се разхождали в парковете на столицата, но съобщиха, че полицаи постоянно обикалят и предупреждават хората.