Австрийската прокуратура започна разследване по версията, че Ишгъл е ядрото с коронавирус
Секция: Туризъм
30 Март 2020 08:41
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Австрийската прокуратура започна разследване по версията, че Ишгъл е ядрото с коронавирус

/КРОСС/ На 18-и март германските издания "Шпигел", "Велт" и телевизионният канал Ен Те Фау излязоха с твърдения, че в края на февруари стотици туристи в Европа са се заразили с Covid-19 в ски курорта Ишгъл в Тирол, а властите в региона не са предупредили навреме посетителите за епидемията от вируса, регистрирайки първия случай на заразяване едва на 7-и март.

Губернаторът на Тирол отхвърли критиките и заяви, че вирусът се е зародил не в неговия регион и са били предприети всички мерки за борба с разпространението. 

"Очевидно става въпрос за много безотговорно поведение от страна на собственик на един от най-големите барове, където е регистриран един от първите случаи в края на февруари, но той не е съобщил за това... Курортът е много скъп и много голям. 15% от БВП на Австрия идва от ски туризма. Това обяснява донякъде поведението на властите в провинция Тирол“. Това каза в коментар за предаването "12+3" международният редактор в програма "Хоризонт" Весела Владкова.

Според нея грешките в случая са седмица закъснение, хаотично напускане на туристите и изчакване на края на седмицата, за да бъде обявен край на сезона.

"Проблемът не е на пистата, проблемът е в долината“, каза още Владкова.