Учени и експерти споделят познания за коронавируса в нов документален филм по Discovery Channel
Секция: ЛЮБОПИТНО
30 Март 2020 11:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Учени и експерти споделят познания за коронавируса в нов документален филм по Discovery Channel Discovery Channel търси отговори с “Пандемия: COVID-19“ на 5 април от 21 часа

/КРОСС/ Бързото разпространение на COVID-19, нова форма на коронавирус, се превърна в определящата глобална криза на нашето време. Сякаш за една нощ вирусът промени ежедневието ни и начина, по който взаимодействаме в собствените си общества. Но как стигнахме дотук? И какво може да научим от учените и експертите? Discovery Channel представя нов специален документален филм, търсещ отговори на въпросите, които всички си задаваме - “Пандемия: COVID-19“.

 

„Пандемия: COVID-19

„Пандемия: COVID-19, едночасов документален филм, дава задълбочен поглед върху пандемията от COVID-19, която премина през целия свят в неделя, 5 април от 21 часа по Discovery Channel.

Както мнозина са чували от новините, смята се, че COVID-19 е прехвърлен от животни към хора на пазар в Ухан, Китай. Но как става това? Експертите ще разяснят лечението и предаването му, което първоначално смущава лекари и учени, когато за пръв път са се сблъскали с болните пациенти. Документалният филм ще разгледа и как в рамките на седмици, COVID-19 се разпространи в Китай и извън него, алармирайки здравни специалисти и учени.

„Пандемия: COVID-19“ ще поведе зрителите в битката за овладяване на пандемията с най-новите новини относно как американското правителство планира да тества и лекува пациенти, както и да предотврати по-нататъшно разпространение. Експертите ще разкрият защо COVID-19 е уникален, защо светът е толкова неподготвен за него и какво можеше да бъде сторено различно, за да се овладее разпространението му.

„Пандемия: COVID-19“ ще разгледа ефектите на драстичните мерки, случващи се в Америка, тъй като институциите, училищата и предприятията са затворени, за да предотвратят заразяването. Този навременен документален филм ще хвърли прозрение от онези, които водят борбата за намиране на отговори както и потенциален лек.

„Пандемия: COVID-19“ е продуциран за Discovery Science от ITN. Изпълнителни продуценти на ITN са Иън Ръсел и Сара Джейн Коен, а продуцент е Ник Пауъл. Изпълнителен продуцент на каналите Discovery Channel и Discovery Science е Гретчен Айзъл.