АКЦИЯ В БУРГАС: Раздават предпазни маски на пазаруващите възрастни
Секция: БЪЛГАРИЯ
30 Март 2020 11:46
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
АКЦИЯ В БУРГАС: Раздават предпазни маски на пазаруващите възрастни Само днес ще бъдат раздадени около 5000 маски, сочи проучване

/КРОСС/ За да предпази възрастните от коронавируса, общината в Бургас започна една акция,която е насочена към най-възрастните. Ще се раздават безплатни предпазни маски във времето за пазаруване между 8.30-10.30 часа на всеки бургазлия над 60 години, който не е успял да се снабди с маска. Екипи от доброволци ще има всеки ден пред 14-те големи хипермаркета в града.

"Общо 23 души - доброволци, ще раздават маски на възрастните в големите хипермарките на Бургас. Установихме, че много от възрастните хора пазаруват без маски. Загрижени за тяхното здраве, решихме, че това е една добра инициатива. Тя ще продължи и през следващите дни, защото е важно да запазим здравето на възрастните", обясни зам.-кметът на Бургас Йорданка Ананиева.

"Само днес ще бъдат раздадени около 5000 маски. Това е по проучване, което сме направили предварително за приблизителния брой на възрастните, които пазаруват в диапазона между 8.30 и 10.30 часа. Отделно сме поставили дезинфектан на входа на всеки хипермаркет, както и на обществени места като спирки, за да могат освен маските, хората да се дезинфекцират", допълни тя и поясни, че маските са осигурени от община Бургас, голяма част от тях са дарение.

Възрастните хора, към които е насочена инициативата, подкрепят идеята за общината. Те обясниха, че в аптеките не са успели да открият и да си закупят предпазно средство.