Корнелия Нинова: Днес направихме дарение за науката и бъдещето
Секция: ПОЛИТИКА
30 Март 2020 15:34
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Корнелия Нинова: Днес направихме дарение за науката и бъдещето Българските учени работят по намиране на лекарство срещу коронавируса. Успех!

/КРОСС/ "Днес направихме дарение за науката и бъдещето. Вярваме в капацитета и възможностите на българските учени за търсене и намиране на лекарство срещу коронавируса. Ако има нещо, което трайно може да ни спаси от тази опасност, това е лекарство или ваксина и ние вярваме, че българските учени могат да допринесат за изработването на такава. Техните нужди днес, които учените представиха пред нас, са в размер на 30 000 лв., така че да могат да продължат изследванията си", заяви председателят на БСП Корнелия Нинова пред медиите след като тя и ръководството на ПГ на "БСП за България" проведоха среща с ръководството и учени от БАН.

Тя пожела успех на учените: "Даряваме ги, пожелаваме им успех и много се надяваме в скоро време да има такъв. В момента се борим с последиците от това изключително опасно заболяване, а те могат да имат принос за отстраняване на причината за самия коронавирус".