Претъпкани автобуси в Пловдив
Секция: БЪЛГАРИЯ
31 Март 2020 08:22
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Претъпкани автобуси в Пловдив

/КРОСС/ За абсурд в градския транспорт на Пловдив сигнализираха наши зрители. Според тях - всяка сутрин автобусите по градските линии са претъпкани и не се спазва никаква дистанция между пътниците.

Хората твърдят, че са изложени на риск да се запазят един друг, защото в 20 местни автобуси на моменти има по 30-40 пътници. Как изглежда ситуацията тази сутрин?

„Пътуването е страшно. Всеки се опитва да се предпази от другите, но няма къде и как да го направи. Няма начин дистанцията да бъде спазена, защото хората са твърде много. Пътниците ме държаха за да мога да направя снимката, нямаше друг вариант. Ситуацията следобед е по-добра, защото няма такава навалица“, разказва автора на снимката Христина Чавдакова.

Повече автобуси нямало, защото липсвали оплаквания от пътниците.

„Отваря се само първата врата и всички пътници минават през шофьора, а той няма дори ръкавици. Вчера пуснах сигнал до много инстанции, но отговор няма. Ситуацията е такава от началото на бедственото положение. Маршрутките не работят и това остава единственият начин хората да стигнат до работа“, добавя Христина.