„Стойте у дома“ призоваха от голямата пирамида в Гиза (Видео)
Секция: ЛЮБОПИТНО
31 Март 2020 08:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
„Стойте у дома“ призоваха от голямата пирамида в Гиза (Видео)

/КРОСС/ Голямата египетска пирамида беше осветена в понеделник вечерта с послания за единство и солидарност с онези, които се борят с коронавируса по целия свят.

„Останете в безопасност“, „Стойте у дома“ и „Благодаря на тези, които ни пазят“. Тези призиви проблеснаха в сини и зелени светлини над извисяващата се структура на платото Гиза, югозападно от столицата Кайро.

Досега Египет регистрира 656 случая на COVID-19, включително 41 смъртни случая. От общо заразените, 150 са се възстановили.

„Туристическият сектор е една от най-засегнатите индустрии, но нашият приоритет е здравеопазването“, заяви министърът на туризма и антиките Халед ал Анани.

Египет извърши мащабна дезинфекция на археологически обекти, музеи и други обекти в цялата страна.

Заедно с това бяха наложени строги мерки за социално дистанциране, за да се намали рискът от заразяване сред 100-те милиона жители на страната. Туристическите и религиозните обекти са затворени, училищата са затворени, а въздушният трафик е спрян. Властите също така обявиха полицейски час през нощта и заплашиха с наказания, включително глоби и дори затвор за нарушаването на мерките.

В понеделник министерството на вътрешните работи заяви, че стотици са арестувани за нарушаване на заповедите на полицията. Световната здравна организация оцени отговора на Египет на пандемията като „силен и адаптиран към ситуацията“.

Но СЗО призова най-населената арабска държава в света да увеличи болничните ресурси, за да се подготви по-добре за потенциално по-широко разпространение на коронавируса.

 

video: https://www.youtube.com/watch?v=qNl9JZQrvfo&feature=emb_rel_err