Петър Паунов: Вниманието на всички ни трябва да е насочено към спазване на мерките
Секция: БЪЛГАРИЯ
31 Март 2020 12:53
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Петър Паунов: Вниманието на всички ни трябва да е насочено към спазване на мерките

/КРОСС/ "Двама души от новозаразените с коронавирус  са семейство от Кюстендил, което се е върнало от Германия на 16 март. Мъжът е на 57 години, постъпил е вчера с двустранна бронхопневмония в Кюстендилската болница, неговата съпруга е в къщи с температура. Състоянието му се определя като средно тежко към тежко.Третият новозаразен е майката на починалия 62- годишен пациент. Тя е на 84 години и е в добро състояние, но е диспансеризиране заради възрастта й. Четвъртият случай е 82- годишен пациент, който е бил в гръдното отделение, той е със съпътстващи заболявания. Пробите на останалите пациенти от отделението са отрицателни, информира кметът Петър Паунов.

„Вниманието на всички ни трябва да е насочено към спазване на мерките. Симптомите , при които трябва да потърсим личните лекари са кашлица, болки в гърлото и температура. От този момент нататък задължително трябва да имаме контакт с личния лекар, за да може да ви бъде предписано лечение, което да е превенция за развитието на пневмония. При първи симптоми на задух трябва да се озовете пред приемното отделение на болницата.Много моля, мобилизация при спазването на мерките и да не се стига до подобни случаи, за съжаление имаме вече 4 случаи, за които трябва всички да се молим. Целта е да не се заразяваме, когато се появи вирусът организмът ни да е в най- добра кондиция, за да може да се изкара на крак“, коментира Петър Паунов.

Той благодари за професионалната работа на екипа на Кюстендилската болница. Там на разположение са 10 респиратора, в наличност е и хининовият препарат, с който се третират заразените с коронавирус.
 
99 души са в момента под карантина в общината, на 110 е изтекла, няма към момента сигнали за нарушаване на ограниченията.