Община Тетевен освобождава от заплащане на месечен наем и такси наемателите
Секция: БЪЛГАРИЯ
31 Март 2020 16:50
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Община Тетевен освобождава от заплащане на месечен наем и такси наемателите

/КРОСС/ Община Тетевен предприе икономически мерки за подпомагане на местния бизнес. По предложение на Кмета на Община Тетевен, ОбСТетевен прие решение за освобождаване от заплащане на месечен наем и такси на наемателите и ползвателите на недвижими имоти – общинска собственост.

Всички наематели и ползватели на недвижими имоти – общинска собственост, чиято дейност е напълно преустановена в резултат на наложени от държавен или местен орган забрани, във връзка с въведеното извънредно положение в Република България с Решение от 13.03.2020 г. на Народното събрание, включително и при условия, които ще бъдат посочени в бъдещи актове на държавни и местни органи, издадени за периода на действие на извънредното положение, ще бъдат освободени от наем и такси за посочения период.

,,В тази трудна ситуация трябва да облекчим наемателите и ползвателите. Много фирми затвориха обектите си и нямат никакви приходи в момента. Община Тетевен се стреми да оказва съдействие на всички засегнати в този извънреден момент“ – коментира д-р Мадлена Бояджиева, която отново напомни да се спазват всички противоепидемични мерки, въведени от Националния оперативен щаб и правителството.