Туристическите обекти в Шанхай отново затвориха врати
Секция: Туризъм
01 Април 2020 08:36
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Туристическите обекти в Шанхай отново затвориха врати

/КРОСС/ Много туристически обекти в Шанхай, които бяха отворени отново в средата на този месец, затвориха отново врати, предаде Франс прес.

Агенцията отбелязва, че това показва опасенията на властите от втора епидемична вълна в Китай.

Броят на новите случаи на заразяване с причиняваното от новия коронавирус заболяване COVID-19 намаля рязко през последните седмици в страната, където вирусът се появи за пръв път в края на миналата година. Няколко обекта в китайската икономическа столица се възползваха от това в средата на март, за да започнат отново да приемат посетители, по-специално Шанхайската кула - втория по височина небостъргач в света със своите 632 метра.Кулата, както и съседката ѝ, "Перлата на Ориента", затвори отново врати.

Не работят също Аквариумът и Музеят на восъчните фигури на Мадам Тюсо. Няма обявена дата кога тези туристически обекти ще отворят отново.

Тези обекти спряха да приемат посетители в края на януари, когато Китай наложи строги мерки за спиране на разпространението на вируса. Властите се опасяват, че завръщащите се в страната може да донесат отново заразата и взеха радикални мерки за спиране на влизането на чужденци и намаляване на международния въздушен трафик.

През последното денонощие в Китай са били регистрирани 48 нови случая на заразяване, като всички те идват от чужбина, сочат данни на здравното министерство.