Община Пловдив глобява превозвачи заради претъпкани автобуси
Секция: БЪЛГАРИЯ
01 Април 2020 09:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Община Пловдив глобява превозвачи заради претъпкани автобуси

/КРОСС/ През последните дни снимки в социалните мрежи показват препълнени автобуси от градския транспорт рано сутрин в Пловдив. Това е причината общината да започне да глобява превозвачите.

От началото на извънредното положение имаше няколко противоречиви разпоредби от община Пловдив. Първоначално беше казано, че автобусите трябва да работят с празничен график, след това бяха върнати на делничен сутрин и вечер и празничен през останалото време.

Пламен Вълков, представител на общината каза за БНТ от самото начало е имало сведения, че пътникопотокът ще намалее. В първия ден е преброен броят на пътниците. Установено е, че пътникопотокът е намалял с 50%, но има пикови часове, в които се струпват много пътници. Все още няма глобени водачи, но ще има глоби за неспазване на маршрутното разписание, каза Вълков.

Представители на превозвачите в Пловдив заявиха, че ще обжалват наложените глоби. Шофьори и кондуктори са пуснати в отпуск. Пътникопотокът според тях е паднал със 75%. Те се оплакват че по цял ден горят нафта и в момента да пред фалит.