Жертвите на Covid-19 в САЩ надминаха тези в Китай
Секция: СВЯТ
01 Април 2020 14:05
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Жертвите на Covid-19 в САЩ надминаха тези в Китай

/КРОСС/ Броят на починалите от Covid-19 в САЩ от началото на пандемията достигна 4027, което е двукратно увеличение за три дни и вече надхвърля жертвите в Китай, обяви днес университетът „Джонс Хопкинс", предаде АФП. В събота беше съобщено за 2010 починали.

Белият дом прогнозира, че жертвите на коронавируса в САЩ ще бъдат между 100 000 и 240 000, ако се спазват сегашните указания за социално дистанциране, предаде АП, цитирана от БТА.

Прогнозите бяха представени вчера на брифинг в Белия дом. Ако не бяха въведени мерки за спазване на социална дистанция в страната, щяха да умрат между 1,5 милиона и 2,2 милиона души, заяви координаторката на работната група в Белия дом за борба с Covid-19 Дебора Бъркс.

Президентът Доналд Тръмп призова американците да се подготвят за тежки две седмици, но предрече, че страната ще види скоро „светлина в края на тунела".

Държавният глава на Русия Владимир Путин е предложил в понеделник в телефонен разговор с американския си колега помощ с медицинско оборудване за борбата с разпространението на коронавируса в САЩ, съобщи снощи говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

Самолетът се очаква да пристигне в САЩ днес, каза представител на американската администрация.

„Аналогично и САЩ изпращат оборудване и материали в много други страни и ще продължават да правят това в още по-голям мащаб", подчерта източникът пред РИА Новости.