37 нови случая на Covid-19 в България за денонощието, общо са 449
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Април 2020 08:07
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
37 нови случая на Covid-19 в България за денонощието, общо са 449

/КРОСС/ Новите случаи за денонощието с коронавируса са 37, общият брой на заразените в България е 449 души, съобщи ръководителят на Националния оперативен щаб професор Венцислав Мутафчийски на редовния си брифинг.

Има двама нови починали - мъж на 40 години, починал в "Пирогов" и 57-годишен мъж в Кюстендил и така смъртните случаи в България вследствие на Covid-19 в България стават общо 10. Средната възраст на починалите още повече е спаднала - от 66 на 61,7 години.

Новата област, в която е установен заразен, е Видин.

В София до 16 часа в сряда има 8 случая. Има един случай от Банско, който е настанен в Благоевград и един от Разлог. Общо за Благоевградска област случаите са три.

Момиче на 9-години е прието в болница във Варна.

В Пловдив има жена на 53-години и в Монтана мъж на 53 години в болницата.

Има изписани нови пациенти, общият им брой става 25. Новите са трима в Бургас - лекарят на 47-години и семейството му, един мъж в Шумен, и един мъж в Перник.

Най-младият пациент, който е изписан от болница, е на 27 години, най-възрастният е на 80 години. Средната възраст на излекуваните е 45 години.

Ген. Мутафчийски съобщи, че буквално преди брифинга е получил информация от директора на "Пирогов" д-р Балтов за още една жена, която е била интубирана тази сутрин.

Графика на диагностицираните с Covid-19 в България