Кипър удължи забраната за полети заради коронавируса
Секция: Туризъм
02 Април 2020 13:38
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кипър удължи забраната за полети заради коронавируса

/КРОСС/ Кипър удължи с 14 дни пълната забрана за полети заради пандемията от коронавирус, заяви министърът на транспорта Янис Карусос.

Той публикува съобщение в Twitter, в което казва, че оценявайки ситуацията в страната и заради драматичната ситуация в други държави, правителството е взело решение да удължи срока за пълна забрана на полетите.

Първоначално забраната беше въведена за периода 21 март - 4 април, като сега срокът ѝ на действие ще продължи почти до края на месеца. Изключения се правят за товарните полети и доставката на хуманитарни и медицински товари.

Броят на новите случаи на заразяване в Кипър за последното денонощие са 58. Общият брой на потвърдените положителни тестове е 320, починали са 9 човека. В северната част на острова са регистрирани 77 случая на заразяване, които официалните кипърски власти не са включили в общата статистика.

Като мярка за ограничаване разпространението на коронавируса властите забраниха безцелното придвижване, затвориха голяма част от магазините и предприятията от малкия бизнес. Въведен беше и полицейски час, който забранява движението на хора между 21:00 и 06:00 часа, с изключение на тези, които ходят на работа и разполагат с необходимото за целта удостоверение.

Забранява се да се приемат гости вкъщи и да се ходи на гости.

Според информация на медиите, по време на проверка полицията попаднала на жилище, в което 24 чужденци си били устроили купон.