Завленията за прием на първокласници в София се приемат онлайн
Секция: БЪЛГАРИЯ
02 Април 2020 16:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Завленията за прием на първокласници в София се приемат онлайн

/КРОСС/ На сайта на Столичната община в рубриката "Образование", в раздела "Съобщения", са публикувани графикът за дейностите и прилежащите райони на училищата за прием в първи клас в столичните училища за учебната 2020/2021 година. Това съобщават от Регионалното управление на образованието /РУО/ в София-град, за да информират родителите на бъдещите първокласници в столицата за приема в училищата, предава БТА.

Системата за прием на ученици в първи клас в общинските училища на територията на Столичната община може да бъде намерена на страницата на Столичния общински съвет, в раздела "Нормативни документи".

От РУО в София град напомнят на родителите на бъдещите първокласници кои са важните дати за кандидатстване в столичните училища. И отбелязват, че до 30 март всяко училище трябваше да обяви на електронната си страница план-приема за първи клас за учебната 2020/2021 година. Заявленията за прием в първи клас се приемат от 21 април до 21 май.

Заявленията могат да бъдат подавани и по електронен път. На сайта на всяко училище ще бъдат публикувани заявленията, редът и начинът за приемането им онлайн - с електронната система на училището, или на електронна поща.

Заявлението, попълнено от родителя и изпратено на електронната поща на училището или на друга електронна система, ще бъде въведено във входящия дневник на училището. Родителят на имейл ще получи входящ номер на документа.

На 1 юни в 17.00 часа ще бъдат обявени на електронните страници на училищата списъците с приетите ученици на първото класиране в училищата в София. Публикуваните списъци ще съдържат входящите номера от заявленията на бъдещите първокласници.