Най-голямото онлайн парти за бебета и родители в света
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Април 2020 07:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Най-голямото онлайн парти за бебета и родители в света

/КРОСС/ Над 550 деца и родители от цяла Европа ще събере "заедно" на безплатни уроци в три последователни
петъка KindyROO България.
"Решихме да организираме безплатни уроци за родителите в нашата програма, защото сме отговорни и сме принудени да останем вкъщи в стремежа си да спрем разпространението на коронавируса COVID-19. Децата са обич и тяхното развитие се случва всеки ден. То не бива да спира дори в условията на карантина. Правим тази сложна организация, защото смятаме, че добрите идеи трябва да се споделят, защото сме позитивни и вярваме, че нито миг от детското развитие не бива да се пропуска", каза Мая Василева, основател на KindyROO България.
За целта специалистите по ранно детско развитие и невромоторика на KindyROO България ще облекат науката в игра и чрез усмивки ще покажат какво е важно да правят родителите у дома, за да отгледат здрави, активни и отлично развити бебета.
Срещите ще се осъществят чрез голяма платформа за онлайн конференции. Тестовете, направени днес, събраха над 100 души от различни градове на България и Европа, жадни да научат повече за правилното развитие на своите деца. Системата за ранно детско развитие KindyROO се радва на голяма популярност по целия свят, тъй като помага на децата от 6 седмици до 7 години да развият мозъка и тялото си чрез научнообоснован комплекс от двигателни, сензорни, езикови и психологични дейности.
KindyROO е създадена в Австралия през 1982 г. от Маргарет Сасе, майка на пет деца и специалист по ранно детско развитие. KindyROO присъства в много страни по света, като в последните години развитието на мрежата от детски центрове в Европа се дължи на неуморните усилия на варненката Мая Василева, живяла през последните 20 години във Великобритания и Австралия.
Системата насърчава естественото и здравословно израстване на бебетата и децата до 7 години. За да гарантира актуалността на програмата, екипът следи и внедрява последните новости от редица области като педиатрия, педагогика, психология и неврология.
Научно доказано е, че има пряка връзка между стимулирането на двигателната система и развитието на сетивата, които децата получават още с раждането си, и способността им да се справят добре в училище. 80% от мозъка се развива през първите 3 години. Правилните стимулации по време на този период, подпомагат развитието на детето, а липсата им може да доведе до проблеми с функциониране на екзекутивните функции: внимание, памет, концентрация Програмата обхваща поредица от класове за бебета от шест седмици до деца на седем години и е съобразена със специфичните потребности на всяка възраст.