Пролетта се завръща
Секция: БЪЛГАРИЯ
03 Април 2020 08:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Пролетта се завръща

/КРОСС/ След ниските температури сутринта, през деня започва пролетно затопляне. До обяд ще е сравнително слънчево и ясно. В ранния следобед от югозапад облачността отново ще се увеличава.Термометрите в най-топлата част на денонощието ще показват стойности между 9 и 14 градуса, най-топло - в Североизтока.

Почивните дни ще минат под влиянието на нов средиземноморски циклон. В събота и неделя валежите ще най-вече в южните райони на страната и то предимно от дъжд. В планинските масиви на Южна България ще превали сняг. Сумарно за двата почивни дни количествата ще са между 20 и 40 литра на квадратен метър в областите Благоевград, Смолян, Кърджали и Хасково.
От събота след обяд ще започне усилване на вятъра, което ще продължи в неделя и в началото на новата седмица. Поривите ще са особено силни около Черноморието и в Югоизтока със скорост над 50 километра в час.
Дневните температури до вторник ще са около и малко над 10 градуса, след това, до края на другата седмица, ще се стопли още по-осезаемо със стойности на термометрите над 15 и дори до 20 градуса.