Григор Димитров: Никога не забравям откъде съм тръгнал
Секция: СПОРТ
03 Април 2020 12:55
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
 Григор Димитров: Никога не забравям откъде съм тръгнал

/КРОСС/ „Идвам от наистина малък град и никога не забравям откъде съм тръгнал". Така Григор Димитров коментира пред официалния сайт на АТР решението си да дари респиратори за болницата в Хасково, предаде Gong.bg.

„Просто искам да помогна. Това е. През целия си живот съм играл за България. Все още имам български паспорт. Наистина оценявам хората там и цялата им подкрепа през годините. Това не е само начин да се отплатя на страната си, но дълбоко ме трогва и ме кара да се чувствам жив", споделя Григор.

В момента той е в Калифорния с треньора си Крис Гро, но всеки ден поддържа връзка със семейството си в Хасково. Следи новините в България, свързани с коронавируса и как той се отразява върху хората.

„Винаги съм бил наясно какво се случва в моята страна. Често забравяме кои са истинските герои в тези ситуации - всички лекари, хората, работещи на бензиностанции и в хранителни магазини, чистачи в болниците. Трябва да оценяваме това, а аз не смятам, че винаги правим най-доброто по този въпрос, дори в добрите времена", каза Григор.

Първата ракета на България планува да продължи благотворителните си акции и в бъдеще. Той призна, че има „бележки, разхвърляни навсякъде" и ги пълни с идеи, които се надява да материализира.

„Надявам се, че ще имам възможности, правилните партньори и точната структура да осъществя нещата, които винаги съм искал да направя - независимо дали става въпрос за помощ в медицинската или образователната сфера например. Просто знам, че има по-големи неща и не само искам да бъда повече от замесен в тях, но и да дам част от себе си, посвещавайки им се", казва хасковлията.