БНТ ще излъчи на живо специалното шоу “Eurovision – Europe Shine a Light” (Видео)
Секция: Шоубизнес
04 Април 2020 08:19
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
БНТ ще излъчи на живо специалното шоу “Eurovision – Europe Shine a Light” (Видео)

/КРОСС/ Българска национална телевизия ще излъчи на живо в ефира на БНТ 1 шоуто “Eurovision – Europe Shine a Light” на 16 май от 22 часа българско време.

Телевизионната програма няма да има конкурсен формат и ще представи песните и артистите, които щяха да вземат участие в отменената Евровизия 2020. Датата и часът на специалното шоуто не са случайни – тогава трябваше да се проведе големият финал на Евровизия 2020 на живо от Ротердам.

Тазгодишното издание на конкурса беше отменено заради пандемията от коронавирус. Това се случва за първи път в 65-годиншаната история на найголямата музикална надпревара в света.

Българският представител на Евровизия Виктория също ще бъде част от шоуто на 16 май. Тя ще запише специално видео послание за милионите фенове на конкурса в цял свят, а песента на България за Евровизия 2020 “Tears Getting Sober” ще прозвучи в ефира на националните телевизии и радиа в цяла Европа и Австралия.

Седмицата от 10 до 17 май е обявена от Европейския съюз за радио и телевизия за седмица на Евровизия 2020. Песните от тазгодишното издание на конкурса ще са на постоянна ротация в европейските радиа и музикални телевизии, а много от национални телевизии в Европа подготвят и специални телевизионни програми.

След отмяната на конкурса Виктория също зарадва своите фенове с онлайн концет от дома си в София. Младата певица изпълни за първи път на живо “Tears Getting Sober”, песента с която трябваше да представи България на Евровизия 2020 в Ротердам.

 

video: https://www.youtube.com/watch?v=wvDv5NhxpmU

 

Виктория ще бъде българският представител на 65-тото издание на Евровизия, което ще се проведе през 2021 година. Конкурсът, който всяка година се следи от над 200 милиона зрители в цял свят, беше изместен за 2021 година заради световната пандемия.