Събота идва с облаци и валежи
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Април 2020 08:44
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Събота идва с облаци и валежи

/КРОСС/ Днес ще бъде предимно облачно с валежи от дъжд, главно в Южна България. Ще духа слаб до умерен източен вятър. Максималните температури в Южна България ще бъдат между 8 и 12 градуса, в Северна между 13 и 17 градуса, в София около 10 градуса.

Над Черноморието ще бъде облачно, по южното крайбрежие с валежи от дъжд. Ще духа слаб до умерен вятър от изток-североизток. Максималните температури ще бъдат между 10 и 12 градуса. Температурата на морската вода е 9-10 градуса. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините ще бъде облачно, по високите части и мъгливо. Ще превалява сняг. Вятърът ще се ориентира от изток-североизток и ще бъде умерен и силен. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 3 градуса, на 2000 метра - минус 1 - 0 градуса.

В неделя ще бъде ветровито с умерен и силен североизточен вятър ще проникне малко по-студен въздух и дневните температури слабо ще се понижат. Ще преобладава облачно време, все още на места, главно в Южна България, ще има и слаби превалявания от дъжд. Към края на деня и през нощта срещу понеделник облачността ще намалее, в много райони до изясняване.

В понеделник вятърът ще е от изток-североизток, ще отслабне до умерен. Повече облачност ще има все още над по-южните райони, но и там до вечерта ще намалее.