EVN България дарява средства в подкрепа на българските медици в борбата им с COVID-19
Секция: БЪЛГАРИЯ
04 Април 2020 11:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
EVN България дарява средства в подкрепа на българските медици в борбата им с COVID-19 Компанията дарява 100 000 лв. на Министерство на здравеопазването

/КРОСС/ EVN България дарява 100 000 лв. на Министерство на здравеопазването за подпомагане на българските медици и болниците в страната за справяне с последствията от разпространението на COVID-19.

Компанията дарява средствата към дарителската сметка на здравното министерство с оглед призива на Националния оперативен щаб за координиране на постъпващите от дарения средства.

„Дарението е част от нашия принос към обществото и по-конкретно здравната система на страната в борбата за ограничаване на разпространението на COVID-19” заяви Робърт Дик, председател на съвета на директорите на EVN България.

„Заедно с това искам да уверя всички, че компанията изпълнява своите задължения по надеждното снабдяване с електроенергия на 1,6 милиона клиенти в Югоизточна България и топлинна енергия за Пловдив. Въвели сме организация на всички звена в компанията при стриктно спазване на санитарните изисквания и мерки за безопасност, така че да гарантираме сигурно снабдяване за нашите клиенти. Използвам случая да благодаря на нашите сътрудници за това, че са на своя пост и в тези времена изпълняват своите задължения професионално, достойно представяйки българската енергетика“ каза още той.