Трима суданци са задържани заради нападението с нож във Франция, извършено вчера (Обновена)
Секция: СВЯТ
05 Април 2020 13:24
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Трима суданци са задържани заради нападението с нож във Франция, извършено вчера (Обновена)

/КРОСС/ Трима души са задържани във Франция заради вчерашното нападение с нож, в което бяха убити двама души в град Роман сюр Изер.

Освен извършителя на атаката Абдала Ахмед Осман, който е със суданска националност, роден е през 1987 г. и е със статут на бежанец във Франция от 2017 г., останалите задържани са негов судански познат и още един судански гражданин.

Вчера Абдала Ахмед Осман, въоръжен с нож, атакува клиенти на три магазина и пешеходци в югоизточния френски град. По последни данни освен двете жертви има и петима ранени, двама от които изписани, а двама в интензивно отделение.

Абдала Ахмед Осман не е познат на полицията заради други криминални прояви. Той има разрешително за пребиваване във Франция за 10 години. Не е известен и на европейското разузнаване. Срещу него е започнало разследване за убийство, свързано с тероризъм.

Според източник, близък до разследването, нападателят е казал по време на разпит, че не си спомня какво се е случило. По-късно днес ще му бъде направена психиатрична експертиза.

В дома му при обиск са открити ръкописни документи с религиозна конотация, в които авторът се оплаква, че живее в страна на неверници. Смята се, че тези писания са дело на Абдала Ахмед Осман.