Британците се запалиха по месене на хляб по време на изолацията
Секция: ЛЮБОПИТНО
04 Април 2020 15:23
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Британците се запалиха по месене на хляб по време на изолацията

/КРОСС/ Британците не се славят с кулинарните си умения, но в условията на принудителна изолация масово се отдават на месене на хляб в домашни условия и то до такава степен, че брашното в някои магазини се изчерпва, съобщи Ройтерс.

В същото време търсенето на рецепти онлайн чувствително нараства. BBC Good Food (Би Би Си Гууд Фууд) обяви, че посещенията в сайта са започнали да се увеличават от 23 март, когато влязоха в сила ограничителните мерки. Най-голям е бил трафикът в сайта в неделя. Посещението за деня са били 7,8 милиона, повече, отколкото когато и да било по празници като Коледа и Великден.

Рецептите са хляб са много търсени, а видеото "как да си направим хляб" бележи ръст на гледанията с близо 700 процента през последните две седмици, каза Лили Баркли, дигитален редактор на Би Би Си Гууд Фууд.

В периода на изолация предпочитанията за храна и готвене се променят. През първата седмица имало най-високо търсене на рецепти с продуктите, които бяха изкупени масово като паста например.

Следващата седмица, когато децата у дома вече започнали да скучяат, бил регистриран ръст в търсенето на изискващи повече творчество рецепти като сладкиши, бисквити, както и начини да си направиш слайм или солено тесто.

В седмицата от 1 април на сайта bbcgoodfood.com най-търсени били рецептите за кексове и за хляб, сочат данни от Гугъл Трендс.

Тъй като заради презапасяването в някои супермаркети свършиха основни продукти като яйца и брашно, рязко се увеличи и търсенето на рецепти без брашно.