Дъждовна и ветровита неделя
Секция: БЪЛГАРИЯ
05 Април 2020 08:15
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Дъждовна и ветровита неделя Сняг и дъжд в Родопите с условия за снегонавявания

/КРОСС/ Облачността ще е по-значителна до обяд, след това ще намалява и до вечерта в северозападната половина на страната ще е ясно. В часовете след обяд ще е ветровито със силни източни пориви. В планините, в Добруджа, около крайбрежието скоростта им ще е между 50 и 100 километра в час. 

Температурите остават в пролетния диапазон - в най-топлата част на деня в Дунавската равнина и Предбалкана термометрите ще показват между 14 и 16 градуса, на юг - между 8 и 12 градуса. Валежите продължават с по-значителни количества южно от Стара планина. Ще вали предимно дъжд, в планинските масиви на Югозападна България сняг. В Родопите обилните снеговалежи и вятърът ще създават условия за преспи и навявания. Отново там се очаква да паднат до 40 литра на квадратен метър в следващите 24 часа.

И днес времето у нас се определя от преминаващ над Гърция средиземноморски циклон. Неговият център бавно се придвижва на изток, но ще създава условия за ветровито време и в началото на следващата седмица. Валежите обаче спират още тази вечер навсякъде в страната. Дневните температури запазват тенденцията си да се покачват. До вторник термометрите в ранния следобед ще се колебаят около 10 и малко над 10 градуса. От сряда до неделя - над 15 градуса.