Най-големият изложбен център в Сингапур става полева болница
Секция: СВЯТ
05 Април 2020 16:59
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Най-големият изложбен център в Сингапур става полева болница

/КРОСС/ Правителството на Сингапур започна преоборудване на най-големия изложбен комплекс в града-държава. Целта е комплексът да бъде приспособен за лечение на заразени с коронавирус, които все още имат леки симптоми, обяви министърът на здравеопазването Ган Ким Йонг, цитиран от ТАСС.

"Сингапур Експо ще се превърне в специална обществена институция, в която хората с коронавирус ще бъдат изолирани", каза той. Ръководителят на отдела подчерта, че "там ще бъдат само тези, чиито заболявания са леки, но трябва да стоят под карантина".

Комплексът, който е разположен на площ от около 10 хиляди квадратни метра, е най-големият изложбен комплекс в страната. По-рано властите многократно предупреждаваха, че в случай на масово заразяване на местните жители, страната ще се сблъска с недостиг на места в държавните и частни болници, така че болните с леки симптоми ще бъдат настанени в алтернативни лечебни заведения.

Министерството на здравеопазването в неделя обяви рекорден дневен ръст на броя на новозаразените - 120 души, а общият им брой надхвърли 1,3 хиляди.

На 3 април премиерът Ли Сиан Лонг обяви въвеждането на допълнителни ограничения във връзка с разпространението на вируса. От 7 април всички основни съоръжения, с изключение на тези, които са жизнено необходими, ще бъдат затворени, това включва магазини за хранителни стоки, аптеки, градски транспорт и редица други, часовете в училищата и университетите са спрени. Ли Сиан Лонг също призова жителите да не напускат домовете си, освен ако не е абсолютно необходимо. Правителството е в готовност да занегне допълнително мерките.