Семейство с две деца остана на улицата по време на пандемията
Секция: БЪЛГАРИЯ
06 Април 2020 10:20
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Семейство с две деца остана на улицата по време на пандемията

/КРОСС/ В условията на противоепидемичните мерки срещу COVID-19 семейство с две малки деца се озова на улицата. Двамата родители изгубили работата си заради затварянето на туристически обект край прохода „Вратцата".

Клип, в който децата и родителите им напускат квартирата си, поместен в групата „ Враца-кажи на кмет и община" буквално взриви обществото и това даде шанс на семейството, защото много хора се включиха да им помагат.

След като остават без работа бащата решава, че ще продължава да изкарва пари за семейството си и пет дни по-късно си намира работа. Съпругата му обаче не може, тъй като трябва да се грижи за децата си - на 3,5 и на 7 години. Но започват проблемите за тях - не могат да плащат наема, затрудняват се и с битовите сметки.

Бяхме на квартира и ме спряха от работа. Работих в един ресторант, но него го затвориха и останах без работа. След няколко дни един приятел ми намери друга работа, обаче там плащат по-късно и останахме един месец без пари. Разбрахме се с хазяинът да платим по-късно. Обаче в събота без никакво предупреждение той дойде и ни принуди да напуснем. Трябваше да му платим на 20 март 220 лева, разбрахме се да ги платим на 10 април, но той ни изгони, разказа наемателят Васил Петров.

Съпругата му обясни, че договорът за наема е сключен от нея с жената на наемодателя. Споразумението било парите да се дават преди 10-о число.

Според наемодателя семейството отказвало да плаща. „Не искат да плащат. Обади ми се и каза, че не искат да плащат и да си взема ключовете. Дължат пари за парно, дължат и за ток", обясни той.

Община Враца е реагирала много бързо, след като информацията за случилото се стигнала до кмета Калин Каменов. Моята заместничка беше при семейството минути, след като това беше публикувано. Настанихме семейството в Младежкия център, където има стаи за настаняване, обясни градоначалникът и допълни, че те ще бъдат настанени в общинско жилище докато проблемът им се разреши.