Тигрица в нюйоркски зоопарк се зарази с коронавирус
Секция: ЛЮБОПИТНО
06 Април 2020 12:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тигрица в нюйоркски зоопарк се зарази с коронавирус

/КРОСС/ Тигрица, която живее в зоологическата градина в нюйоркския регион Бронкс, се е заразила с коронавирус, съобщи обществото за опазване на дивата природа (WCS) в САЩ.

Експертите смятат, че тигрицата е била заразена от служителя, който се е грижел за нея, съобщи BBC. "Надя, четиригодишна малайска тигрица, има положителен тест COVID-19. Тя, нейната сестра Азул, два амурски тигъра и три африкански лъва също имат суха кашлица, но се очаква да се възстановят бързо", се казва в съобщението.В същото време друг амурски тигър, който обитава клетка в съсесдство със заразената тигрица, няма симптоми на заболяването. В допълнение, експерти тествали малайския мъжки тигър, както и леопарди, гепарди, пуми и сервали в зоопарка и стигнали до извода, че всички са здрави.

Организацията е предприела превантивни мерки за целия персонал, който се грижи за животните. Агенция Асошиейтед прес отбелязва, че това е първият известен случай на зараза на животни в САЩ и първият случай на заразен с COVID-19 тигър в света.