Руски бърз тест дава резултат с 94% точност
Секция: Наука
06 Април 2020 14:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Руски бърз тест дава резултат с 94% точност

/КРОСС/ Федералната служба по надзор на здравеопазването в Русия съобщи, че вече е регистриран експресен тест за диагностициране на коронавирус, съобщава РИА Новости, позовавайки се на официална информация от руското министерство на промишлеността и търговията. Тестът е дело на руската биофармацевтична компания "Генериум".

"Това е първият наш бърз тест, който позволява, при използване на стандартното оборудване, с точност над 94% да се определи наличие на коронавирус в разстояние от 40 минути, като в това време се включва и подготовката за вземането на пробата", се посочва в съобщението.

Към момента по данни на СЗО заразените с COVID-19 в света са повече от 1 150 000 души, от които почти 63 хиляди са починалите. За последните 24 часа новорегистрираните случаи в Русия скочиха с 954 в 49 региона на страната.

Общата численост на заразените руснаци е 6343, като от тях 606 са оздравели, а 47 са починали от инфекцията. Най-много заразени има в Москва - там с коронавирус са диагностицирани 4848 души, обобщи ТАСС.