Предстоящи събития на 7 април
Секция: Предстоящи събития
07 Април 2020 07:33
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Предстоящи събития на 7 април

/КРОСС/ София, В Деня на здравния работник и Световния ден на здравето, който се отбелязва днес, президентът Румен Радев ще посети УМБАЛСМ "Н. И. Пирогов" . Държавният глава ще се срещне в 10.30 часа с ръководството, оперативния щаб на лечебното заведение и доброволците в борбата с коронавируса.

* * *
Община Ловеч започва два пъти в седмицата да излъчва онлайн, чрез видео стрийминг, материали за различни културни институции като музеи, художествени галерии, исторически обекти, библиотеки и други. Инициативата ще върви под наслов Culture non stop! Stop coronavirus! /Култура безспир, спри коронавируса!/. Разказвачи ще бъдат научни работници, екскурзоводи, специалисти. Първото включване днес ще бъде от Художествената галерия.
* * *
Онлайн промоция на дипломанти ще се състои за първи път в 45-годишната история на Медицинския университет в Плевен. Условията на извънредното положение и пандемията налагат отменяне на традиционното тържество за случая и преминаване към новия формат. Във виртуалното пространство ще положат клетва 128 бакалаври и магистри от четири специалности на Факултет "Обществено здраве". Събитието ще отбележи 7 април - Международният ден на здравето и празник на здравните специалисти, както и 15 години от основаването на този факултет в Плевен.