Лесен начин за укрепване на имунитета
Секция: ЛЮБОПИТНО
07 Април 2020 08:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лесен начин за укрепване на имунитета

/КРОСС/ Лекари припомниха евтин и ефикасен начин за укрепване на имунитета.

За да се предпазите от вируси, в това число и от коронавирус, всички средства са добри, дори ако говорим за народна медицина. Кардиологът Владимир Хорошев припомни евтино, но ефективно лекарство, което укрепва в пъти защитните сили на организма.

Все още няма лек за коронавирус, но има начини за намаляване на риска от инфекция. COVID-19, като всеки друг вирус, атакува имунитета на човека. Сред средствата, които укрепват имунната система, Владимир Хорошев постави на първо място прополисовата тинктура.

"Има добри и силни имуностимулиращи лекарства. Бих препоръчал на хората да използват прополисова тинктура по време на пандемията от коронавирус. Тази тинктура има отличен ефект върху имунната система. Прополисът стимулира нейната активност и по този начин намалява рисковете от заразяване", каза Хорошев.

Тинктурата от прополис може да се закупи готова от аптеката или при пчелари. Лекарят заяви, че можем да я приготвим и сами у дома. "Водна или алкохолна тинктура е лесна за приготвяне. Ако има прополис у дома, тогава можете да направите тинктура, като използвате медицински спирт от 70 градуса. Ако нямате такъв, тогава можете да използвате обикновена водка. Прополисът се настъргва на ренде и се накисва в спирта или водката като се оставя да постои за няколко часа. В зависимост от дозата прополис получавате 10-15 или 20 процента тинктура".

Важно е да запомните, че прополисовата тинктура не лекува вируси и заболявания, а само укрепва имунната система, което помага на организма сам да се справи по-безпроблемно с инфекцията. /БГНЕС и РИА „Новости"