Приложение ни помага да поръчваме онлайн предварително приготвени менюта
Секция: Технологии
07 Април 2020 17:43
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Приложение ни помага да поръчваме онлайн предварително приготвени менюта

/КРОСС/ Швейцарската компания Olanga AG подпомага ресторантьорския бизнес и местата за хранене у нас с възможност за онлайн заявка на предварително приготвени менюта. Новаторска технология на стартъпа адресира нуждата на заведенията да се ориентират към работа по заявки като единствен начин да оцелеят в тази ситуация.

За времето на извънредните мерки Olanga AG предоставя своето приложение Olanga Catering на всички обекти за хранене в България, които желаят да приемат предварителни заявки и имат възможност да извършват доставка до крайни клиент.

"Идеята е да повишим предвидимостта на ресторантите и възможността потребителите да не мислят за поне един аспект в и без друго различното им ежедневие в момента - като те имат възможност чрез мобилната апликация да заявят за ден-два или дори седмица напред своето меню.

Освен удобно за вас, това е и голяма солидарност към заведенията, защото в сегашната ситуация на принудително затваряне те наистина изпитват сериозни затруднения", каза пред БНР Християн Македонски, изпълнителен директор на компанията, разработила приложението.

С какво е различно новото приложение

"Разликата и фокусът е именно в предварителната заявка и в прогнозируемостта. Сегашните решения дават възможност да поръчаш храна и трябва да изчакаш да дойде моментът да я получиш. Тук идеята е, че предварително можеш да го направиш, така ще знаеш, че на следващия ден, в конкретен час ти ще имаш своето ядене", каза още Македонски и поясни, че се следи за спазването на противоепидемичните изисквания за висока хигиена и дистанция:

"С всички наши партньори имаме предварително изрични договорки за това и отговорността на всички ни е да спазваме стриктно предписанията и мерките, които са взети, така че ние вярваме в тяхната коректност, а и в крайна сметка те са предварително подготвени и оперират така или иначе, макар и по-трудно в момента, спазвайки именно тези изисквания".