Калоян Паргов и младежи от Тимуровските команди на БСП - София организираха дарителска кампания
Секция: ПОЛИТИКА
07 Април 2020 15:39
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Калоян Паргов и младежи от Тимуровските команди на БСП - София организираха дарителска кампания

/КРОСС/ Лидерът на БСП - София Калоян Паргов и младежи от Тимуровските команди в Градския съвет на столичните социалисти организираха дарителска кампания в помощ на три сирачета и тяхната баба. Първите продукти - бебешка храна и памперси, достатъчни за един месец, детски столчета, креватчета, матраци, дезинфектанти и маски - вече са при семейството. Дарението направиха лидерът на БСП - София Калоян Паргов, председателят на младежкото обединение на социалистите в столицата Петко Димитров и членове от Тимуровските команди.

"Това е огромна човешка трагедия, коментира Калоян Паргов. - 36-годишна майка на 9-месечни близначки и на по-голямо момченце почина от двустранна пневмония преди около месец. Наложи се спешно да търсим институциите за помощ, за да може бабата на децата, която малко преди това е загубила и съпруга си, да ги припознае. Административно вече всичко е наред и жената ще започне да получава съответните държавни помощи за децата. Сега тя се нуждае от всякаква подкрепа, за да може да се грижи за внучетата си. Това, с което ние помогнахме, е само началото. Продължаваме с кампанията. Предстои да осигурим и лаптоп на момченцето, което е ученик, за да може да се включи в дистанционното обучение по време на кризата".

Калоян Паргов добави, че цялата организация на столичните социалисти в момента е насочила усилията си в помощ на нуждаещи се хора. И даде за пример дейността на кмета на район "Изгрев" от БСП д-р Делян Георгиев. "Той е организирал собственици на малки квартални ресторантчета и заведения на територията на района и заедно със социалния патронаж всеки ден приготвят и разнасят топла храна на нуждаещи се, каза Калоян Паргов. - Това е отличен пример, който трябва да бъде подет не само от другите райони на София, но и в цялата страна. Ето една ефективна мярка срещу кризата, която помага на най-тежко засегнатия в момента малък бизнес от една страна, а от друга - на най-нуждаещите се хора. Освен това е и голяма подкрепа за социалния патронаж, към който все повече граждани ще се обръщат в следващите 30-40 или повече дни. Подобна дейност не се нуждае от някакво специално административно решение. Тя е въпрос на инициатива и желание на самите кметове".