Парижани няма да могат да спортуват през по-голямата част на деня заради COVID-19
Секция: СВЯТ
07 Април 2020 16:56
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Парижани няма да могат да спортуват през по-голямата част на деня заради COVID-19

/КРОСС/ На жителите на Париж вече е забранено да излизат навън за физически упражнения през по-голямата част от деня, съобщиха днес градските власти и полицията, предаде ДПА.

Забраната действа от 10 до 19 ч. местно време, се казва в съвместното съобщение на кмета Ан Идалго и полицейския префект Дидие Лалман. По-рано днес бе обявено, че във Франция още не е постигнат пика на коронавирусната епидемия.
Досега спортуването на открито бе една от малкото основателни причини за напускане на дома при строгите ограничения, наложени в цялата страна на 17 март. Другите основателни причини бяха отиване на работа, грижа за дете, посещение на лекар и купуване на основни продукти.

Все пак парижани ще могат да извършват своите физически упражнения навън между 19 ч. и 10 ч. на следващата сутрин, когато "има по-малко хора по улиците", заявяват Идалго и Лалман. Френският министър на здравеопазването Оливие Веран каза днес, че е твърде рано да се говори за прекратяването на карантината, чийто срок изтича на 15 април.