Красимир Янков към медиците: Благодарим, че сте винаги до пациента, пренебрегвайки близките!
Секция: ПОЛИТИКА
07 Април 2020 17:25
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Красимир Янков към медиците: Благодарим, че сте винаги до пациента, пренебрегвайки близките!

/КРОСС/ "7 април - Световният ден на здравето и професионален празник на нашите медици. Хората, приели за своя мисия спасяването на човешки животи, ще получат за празника много признателност и благодарност. За тях това ще е поредният ден за борба с COVID-19 на първа линия.
Благодарим, че сте винаги до пациента, пренебрегвайки близките! Благодарим ви за всеотдайността! Поклон пред знанията и уменията ви!" Това написа в профила си във Фейсбук, народният представител от ПГ на "БСП за България" Красимир Янков.
Той допълва, че в деня на празника им, ние разбираме, че лечебните заведения ще получат с 40% по-малко средства от НЗОК за месеца. "Всички, на които вечер ръкопляскаме от балконите, ще получат ниски възнаграждения! Едва ли някой е очаквал, но ръководството на НЗОК така оценява изпитанието и неуморния труд на медиците."
Красимир Янков припомня, че още миналата седмица е призовал да се договори и подпише анекс към Националния рамков договор, за да бъдат подкрепени лечебните заведения. "Особено в дни на изпитание, Българският лекарски съюз е длъжен да защити правото на достойно заплащане на работещите в здравеопазването." Той е категоричен, че управляващите, а и цялото общество са в дълг към тези, които бдят над здравето ни. "Дори тежкото изпитание, в което се намираме не ни даде своите поуки! Освен да кажем "благодаря" нека направим необходимото за да се почувства всеки здравен работник достойно оценен и подобаващо възнаграден", завършва народният представител от левицата.