Ню Йорк отново с рекорден брой жертви на коронавируса
Секция: СВЯТ
08 Април 2020 07:35
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Ню Йорк отново с рекорден брой жертви на коронавируса

/КРОСС/Броят на нюйоркчаните, починали от коронавирус, се е увеличил от 4 758 на 5 489, съобщи губернаторът на щата Андрю Куомо пред медиите.

През изминалите 24 часа са регистрирани нови 731 случая на инфекция с новия коронавирус. Това е най-високата дневна ставка, заяви Куомо на пресконференция, излъчена на страницата му в Tуитър.

"Лошата новина е, че броят на нюйоркчаните, починали от коронавирус, се е увеличил от 4 758 на 5 489. Това е най-значителното ежедневно увеличение", призна губернаторът.

„Броят на хоспитализациите се е увеличил от 358 на 659 на ден, но средната цифра е спаднала за три дни, което е добра новина", каза Куомо. 1 224 души са били изписани от болниците през изминалия ден в сравнение с 1179 през предишния. Според Куомо броят на заразените в щата е нараснал до 138 836 и остава най-високият в страната. Ню Йорк е следван в мрачната статистика от щатите Ню Джърси, Мичиган, Калифорния, Луизиана и Масачузетс.

Президентът на САЩ Доналд Тръмп в неделя нарече „добър знак" намаляването на дневния брой на смъртните случаи в Ню Йорк. Намалението се оказа временно и все още не се е превърнало в стабилна тенденция.

В Съединените щати, според университета Джонс Хопкинс, който прави изчисления въз основа на резюмета на властите в страната, СЗО и други официални източници, са регистрирани повече от 378 200 случая на коронавирусна инфекция. 11 830 души са загинали, а 20 003 са се възстановили. Информацията е на БГНЕС и ТАСС