Лаборатория за изследване на COVID-19 отвори в Александровска болница
Секция: Здраве
08 Април 2020 13:27
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Лаборатория за изследване на COVID-19 отвори в Александровска болница

/КРОСС/ Още една лаборатория започна да прави изследвания за коронавирус в София. Тя е в Александровска болница. След откриването й общо в лабораториите в страната могат да се проверяват по 3000 PCR-теста дневно.

В лабораторията ще могат да се обработват по 250 проби на ден. Първите 10 пристигнаха тази сутрин.

Атанаска Георгиева - биолог в Университетска болница "Александровска": След приемането в тази стая ще се извършва изолирането на самата вирусна RNK. И след което вече самата realtime диагностика. Амплификация.

Д-р Неделчо Иванов - Клиника по клинична имунология в Университетска болница "Александровска": Накрая се извършва анализ, чрез който се показва дали пациентът е позитивен или негативен за дадения вирус.

Лабораторията в Александровска болница разполага с 2500 теста.

Доц. д-р Снежина Михайлова - специалист в Клиника по клинична имунология в Университетска болница "Александровска": На този етап се изследват пациенти, които се обслужват в Александровска болница, както и някои, които са насочени от други лечебни заведения, но само по медицински показания и със съответната медицинска документация.

Обработването на тестовете се прави от четирима специалисти. В работата тук се включват и доброволци.

Доц. д-р Снежина Михайлова - специалист в Клиника по клинична имунология в Университетска болница "Александровска": При нас идват хора, които дезинфекцират помещенията.

Екипирани сме много добре. Като болницата е осигурила всички необходими средства за лична защита и за работа с биобезопасност.

Днес започна изследването на всички служители на Александровска болница с бърз кръвен тест. При положителен резултат ще се прави изследване с PCR-тест.