Българската фирма разработи кабина за дезинфекция на болничен персонал
Секция: ИКОНОМИКА
08 Април 2020 14:49
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Българската фирма разработи кабина за дезинфекция на болничен персонал

/КРОСС/ Българската фирма разработи кабина за дезинфекция "Disinfecta".

Кабината е оригинална разработка и защитена със заявка за патент и търговска марка в Патентното ведомство на РБ, и отговаря на изискванията на СЕ за норми за безопасна работа. Конструкцията е модулна, лесна за транспорт и монтаж, а теглото е 130 кг. Управлението е интуитивно и не е необходимо специално обучение за работа с нея.

Кабината е предназначена за дезинфекция на персонал, работещ в болници или други зони с висок риск за контаминиране, а също така и за предварителна дезинфекция на хора, работещи в зони, изискващи висока хигиена (например, в предприятия от хранително-вкусовата промиишленост).

Капацитетът на кабината е 1-2 души в минута, т.е. около 60-80 души на час.

Фирмата, която е член на БСК, е готова да стартира веднага производство на 50-60 кабини месечно, като вече произведеният прототип ще бъде дарен на столична болница, предложена от Националния оперативен щаб - ВМА, „Пирогов" или Александровска болница. От компанията се ангажират също и с транспорта, инсталирането, пускането в експлоатация и тестването на кабината с участие на специалист от фирмата.

video: https://www.youtube.com/watch?v=KzCfReCaSuE&feature=youtu.be