Български камиони блокирани на границата ни с Турция
Секция: Автомобили
09 Април 2020 09:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Български камиони блокирани на границата ни с Турция

/КРОСС/На десетки български камиони турските гранични служители е отказано да бъдат пропуснати през границата край Свиленград. тировете са връщани обратно на наша територия с мотива, че трябва да прекарат 14-дневна карантина. И към този момент на границата ни с Турция има чакащи тежкотоварни автомобили. Според шофьорите няма ясен критерий, по който турските граничи власти пропускат тирове.

Българските шофьори, които идват от рискови държави в Европа се сменят с нов на територията страната като по този начин не се налагаше да спазват 14-дневна карантина.

Петко Ангелов, собственик на транспортна фирма, каза, че над 100 камиона стоят на границата. Никой не е казал защо седят камионите. Те предлагат, при това положение, премиерът също да промени заповедта си и турските превозвачи също да стоят 14 дни в карантина.

Йордан Арабаджиев, директор на Съюза на международните превозвачи обясни, че карантината е за водача, за човека, а не за товара. От 7-8 дни има проблем всеки ден със спрени автомобили. Последните два дни проблемът е добил съвсем нов обем. От снощи почти всички автомобили се спират и не могат да преминат към Турция, което ще създаде огромен проблем на българския транспортен бизнес.