Италия може да отмени част от мерките срещу COVID-19 още в края на април
Секция: СВЯТ
09 Април 2020 15:10
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Италия може да отмени част от мерките срещу COVID-19 още в края на април

/КРОСС/ Италия може да започне от края на април да премахва постепенно някои от ограниченията, въведени с цел спиране на заразата с COVID-19, ако разпространението на болестта продължи да се забавя. Това каза премиерът Джузепе Конте в интервю за Би Би Си.

"Трябва да изберем сектори, които да подновят дейността си. Ако учените дадат одобрение, можем да започнем да отхлабваме някои мерки още в края на този месец", каза Конте в ефира на британската телевизия.
Пет поредни дни намалява броят на пациентите в интензивни отделения, а броят на починалите вчера бе по-малък от този във вторник, отбеляза Ройтерс. Това породи надежди, че ситуацията се успокоява, въпреки че вчера новите случаи на заразени бе с около 800 повече, отколкото във вторник.

Италианският премиер призова също така Европейският съюз да бъде солидарен и да помогне на най-тежко пострадалите страни в социално-икономическо отношение от тази криза.
Клонове на работодателската лобистка група "Конфиндустрия" от северните области Ломбардия, Венето, Пиемонте и Емилия-Романя, където са съсредоточени 45% от цялото италианско производство, призоваха вчера правителството да изготви "пътна карта" за връщане към работа.