Около 25 000 души са под домашна карантина у нас
Секция: БЪЛГАРИЯ
13 Април 2020 11:08
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Около 25 000 души са под домашна карантина у нас

/КРОСС/ Между 24 000 и 25 000 души среднодневно са поставени под карантина. Патрулни автомобили отиват на адрес и карат съответния гражданин да се покаже на прозореца. Ако се установи, че лицето не е на адрес, се прави доклад и го предаваме на прокуратурата". Това обяви в ефира на „Здравей, България" шефът на ГД „Национална полиция" Христо Терзийски.

По думите му до 17.00 ч. в неделя има образувани 702 досъдебни производства. „Има и три присъди. Двете са пробация, а третата - пробация с глоба", поясни Терзийски.

„До момента сред служителите на Министерство на вътрешните работи има 29 положителни проби. В Банско са тествани 45 души от районното управление, като един е дал положителна проба за коронавирус", съобщи още шефът на ГД „Национална полиция".

Той коментира и снимката, на която се вижда, че военният министър Красимир Каракачанов нарушава наложените мерки, седейки на пейка в градинка. „Този, който го е заснел, трябва да свидетелства кога и къде е фотографиран и да се наложи глоба. Мисля, че в СДВР има проверка", поясни Христо Терзийски. И допълни, че актовете за разходка в парка вече са над 2780.

Христо Терзийски коментира и двойното убийство във Велинград. „Най-вероятно става въпрос за отключена агресия. Няма предишен сигнал за домашно насилие или побой в семейството", поясни той.