Младежки театър „Николай Бинев“ ще излъчи напълно безплатно спектакъла „Вуйчо Ваньо“ на 17.04. от 19:00 ч.
Секция: КУЛТУРА
16 Април 2020 15:48
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Младежки театър „Николай Бинев“ ще излъчи напълно безплатно спектакъла „Вуйчо Ваньо“ на 17.04. от 19:00 ч.

/КРОСС/ За пореден път Младежки театър „Николай Бинев" ще зарадва своите зрители с излъчване на онлайн-спектакъл. На 17-и април от 19:00 ч. ще бъде излъчен прекрасният и култов спектакъл „Вуйчо Ваньо"!

Това ще е третото онлайн-излъчване, на което зрителите ще имат възможност да се насладят напълно безплатно след като над 15 хиляди души вече гледаха спектаклите „Три сестри", реж. Крикор Азарян и „Кола Брьонон", реж. Владимир Люцканов, на страницата на Младежки театър „Николай Бинев". Убедени сме, че театърът може и трябва да продължава своя мисия дори, когато е физически разделен от своята публика. Духовно обаче ние сме заедно, защото „Всичко ще бъде наред!"

„Вуйчо Ваньо" е сред класическите пиеси на А. П. Чехов, която на 5-и октомври 2006 г. има своята тържествена премиера на сцената на Младежки театър "Николай Бинев" под режисурата на доайена на театъра - Стефан Мавродиев. Самият той споделя, че от „15-20 години мечтае да постави „Вуйчо Ваньо" и за наше щастие като зрители, тази мечта се осъществява.

„Да осъзнаеш илюзията за смисъла на човешкия труд - в това се крие трагичното жило на „Вуйчо Ваньо". В него е дълбокият смисъл на тези „сцени от селския живот", в които всичко е прекрасно, любовно, объркано, летят страсти, разминавания, срещи, разочарования, омрази" - Стефан Мавродиев

Зрителите могат да очакват спектакъла „Вуйчо Ваньо" на 17-и април от 19:00 ч. на страницата на Младежки театър „Николай Бинев"!

Излъчването на спектакъла е напълно безплатно, но, ако зрителите имат желание биха могли да се включат в дарителската кампания „Театърът и зрителите срещу Covid-19", която цели събирането на сумата от 45 000 лева за закупуване на респиратор за дихателна реанимация, който спомага усилията на лекарите в УМБАЛ „Царица Йоанна - ИСУЛ", както и за осигуряване на защитни облекла и дезинфекционни материали за здравните работници.

Инцииативата може да бъде подкрепена на адрес https://bg.helpkarma.com/help/601585269832

„Вуйчо Ваньо" - 17-и април от 19:00 ч

От А. П. Чехов

Постановка - Стефан Мавродиев

Превод - Венцел Райчев

Драматург на постановката - Красимира Василева

Сценография - Петър Митев

Музика - Ценко Минкин

Дигитални колажи - Весела Статкова

Участват: Илия Добрев, Станка Калчева, Лиза Шопова, Силвия Рангелова, Венета Зюмбюлева, Георги Кадурин, Малин Кръстев, Иван Несторов, Люба Алексиева