Николай Тишев и Тодор Байчев направиха дарение за МБАЛ Карнобат от името на евродепутата Цветелина Пенкова
Секция: БЪЛГАРИЯ
16 Април 2020 16:30
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Николай Тишев и Тодор Байчев направиха дарение за МБАЛ Карнобат от името на евродепутата Цветелина Пенкова

/КРОСС/ Поради извънредното положение в страната, народните представители от ПГ на „БСП за България" Николай Тишев и Тодор Байчев дариха от името на Цветелина Пенкова /член на ЕП от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите/ предпазни медицински маски, дезинфектанти и имуностимулатори за нуждите на персонала на МБАЛ Карнобат. С този жест социалистите заявяват, че са съпричастни към битката с COVID-19, както и към проблемите на медицинския персонал в лечебното заведение, като им показват, че не са сами. Дарението беше прието с благодарности от д-р Николай Колибаров. Всички средства за закупуването на дарените жизненоважни медицински консумативи са осигурени от г-жа Цветелина Пенкова, като част от кампанията #PRAYATHOME.

 


На 7 април, най-младият български евродепутат от групата на Прогресивния алианс на социалистите и демократите стартира кампания #PRAYATHOME, която цели да призове хората да се молят вкъщи по време на Великденските празници, за да не се загуби ефектът от досега прилаганите ограничителни мерки в България.
„Да допринесем за по-бързото излизане от здравните аспекти на кризата. Да намерим вярата вътре в себе си, сила и упование да се справим със ситуацията, без рискови действия по Великденските празници", призова Цветелина Пенкова.
Всички искаме по-бързо да излезем от здравната и икономическа криза, да се върнем към нормалния и активен начин на живот, затова трябва да се вслушаме в посланието. Кампанията е напомняне, че масовото струпване на хора, може да ни върне седмици назад и да останем в състояние на ограничения по-дълго от очакваното.