Вили и апартаментите по морето се напълниха с хора от София и Пловдив по време на пандемия
Секция: БЪЛГАРИЯ
18 Април 2020 10:58
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Вили и апартаментите по морето се напълниха с хора от София и Пловдив по време на пандемия

/КРОСС/ Местните са притеснени от нашествието на курортисти по време на карантината, съобщава БТВ. Макар през деня да не видяхме стълпотворение на хора по улиците, вилите и апартаментите във всички курортни селища на юг са пълни.

Малките семейни хотели и ресторанти по Южното Черноморие са изправени пред фалит. За повечето местни хора това е единственият доход и нямат алтернатива, ако извънредното положение продължи.

Много от собствениците им, предимно от столицата, са дошли още в началото на извънредното положение.

Но истинският наплив е бил в последните два-три дни. За да преминат през контролните пунктове, те представят нотариален акт или декларация, че имат имот на морето.

По обед зеленчуковият магазин в центъра на Черноморец е пълен с купувачи. Според продавача в магазина хората са новодошли, въпреки че те твърдят че са в градчето от 20 дни.

Вилните зони в по-малките курорти се напълниха с хора и това си личи от колите отпред - те са със софийска и пловдивска регистрация.

По данни на полицията само вчера над 80 автомобила са влезли в Созопол с декларации от шофьорите, че притежават имот в курортния град. Няколко пъти повече са влезли в Лозенец и Царево.