Австрийски лекари : Носенето на маски на открито е пълна глупост
Секция: Коментари
20 Април 2020 12:28
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Австрийски лекари : Носенето на маски на открито е пълна глупост

/КРОСС/ Във всички градове в Австрия е в сила задължителното носене на маска за всички, които са навън. Дали ще се разхождате, карате колело, бягате в парка, отивате до магазина или сте самотен пешеходец, маската задължително трябва да бъде поставена на лицето. Това решение на правителството предизвика гневната реакция на д-р Маркус Франц - общопракиткуващ лекар във Виена, който го определи като „маскарад" и „глупост".

Той сподели, че се ядосва, когато вижда, че маските се ползват неправилно. „Предпазните маски трябва да се носят в случаи, когато има нужда от тях", категоричен е лекарят. Тя би била от полза, когато пазарувате в супермаркета или в някой от наскоро отворените отново магазини, дори ако се возите в такси или в обществения транспорт.

В тези случаи носенето на маска би имало смисъл, но само ако е поставена правилно, смята д-р Франц, цитиран от БГНЕС. Ген. Мутафчийски обясни защо здрави хора трябва да носят маски

Според него е изключително гротескно, когато велосипедист кара колелото си с маска и я сваля за да си поеме въздух, докато чака на червено на някое кръстовище заедно с още няколко хора с колелета. Изданието посочва, че правителството на страната все още не е провело разяснителна кампания относно правилното поставяне и ползване на предпазните маски. Това предизвиква множество въпроси от страна на гражданите, които ежедневно заливат редакцията с въпроси, свързани с правилния начин за поставянето на маска, смисъла тя да бъде носена и предпазва ли изобщо от зараза.