Четирима са вече задържаните за катастрофата, в която загина Милен Цветков
Секция: БЪЛГАРИЯ
21 Април 2020 09:17
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Четирима са вече задържаните за катастрофата, в която загина Милен Цветков

/КРОСС/ Четирима са вече задържаните за катастрофата, в която загина Милен Цветков. Това заяви в Сутрешния блок на БНТ репортерът Иво Никодимов.

Освен Георги Иванов, синът на депутата от ГЕРБ Лъчезар Иванов, в колата е била и приятелката на шофьора на инцидента Кристиан Николов. Тя се казва Симона Цветкова, на 21 години. Тя се е возила на задната седалка на джипа, управляван от Кристиан. Цветкова е отказала да дава обяснения и да отговаря на въпроси на разследващите.

Момичето и Георги Иванов са много важни свидетели за разследването, тъй като те трябва да кажат къде са били преди Кристиан да се качи дрогиран в автомобила.

Дали са знаели, че той е под въздействието на наркотици, когато е седнал да управлява автомобила, защото това също може да се смята за престъпление, когато се знае, че някой е употребил наркотици и въпреки това не му попречи да управлява автомобила.

Георги Иванов и приятелката на шофьора на инцидента са отказали съдействие на разследването до този момент. Не е ясно защо са напуснали колата след инцидента. Първоначалната информация беше, че само Георги е напуснал, а тя е останала. Оказа се, че и тя е напуснала.

Фирмата, собственик на автомобила, "Десислава Пешева комерс" не публикува своите счетоводни и финансови отчети от 2009 година. Видно е, че преди 4 години е придобила този дълготраен материален актив. Очевидно е, че фирмата има дейност, след като придобива активи.

Започва пълна проверка на фирмите, в които майката на Кристиан Николов участва.