Тръмп под остра критика: Предлага инжектиране на дезинфектант в човешкото тяло
Секция: СВЯТ
24 Април 2020 10:00
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Тръмп под остра критика: Предлага инжектиране на дезинфектант в човешкото тяло

/КРОСС/ Американският президент Доналд Тръмп бе остро разкритикуван от лекарската общност, след като предложи да се проучи дали коронавирусът може да бъде лекуван с инжектиране на дезинфектант в тялото, предаде Би Би Си.

Той също така предложи предложи на брифинг телата на пациентите да бъдат подлагани на ултравиолетова светлина – идея, която бе отхвърлена от лекар.

В същото време Уилям Брайън, и.д. шеф на дирекцията за наука и технологии в министерството на вътрешната сигурност представи на брифинга проучване, според което слънчевата светлина намалява предаването на вируса, а дезинфектантът го убива.

Отбелязвайки, че резултатите от изследването трябва да се приемат предпазливо, Тръмп предложи бъдещи действия в тази насока.

„Да предположим, че подложим тялото на силна – ултравиолетова или просто много мощна светлина“, каза президентът, обръщайки се към д-р Дебора Биркс, координатор за коронавируса в Белия дом.

И след това може светлината да бъде вкарана в тялото – през кожата или по някакъв друг начин. Мисля, че казахте, че ще изпробвате това също. Звучи интересно. След това идва дезинфектантът, който действа за минута. И има ли начин ние да направим нещо като например инжекция?“, запита държавният глава.