Певицата ЛиЛана остава за постоянно в ареста
Секция: БЪЛГАРИЯ
27 Април 2020 08:40
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Певицата ЛиЛана остава за постоянно в ареста

/КРОСС/ Специализираният наказателен съд остави в ареста двама от тримата обвинени за незаконно усвояване на евросредства по Програма "Иновации и конкурентноспособност".

Постоянен арест беше наложен на Лиляна Деянова (певицата ЛиЛана) и Мартин Димитров, а братът на Деянова - бийтбоксърът Александър Деянов - SkilleR беше пуснат под гаранция от 100 000 лева.

Според събраните доказателства групата е действала от 2016 г. Няколко фирми, контролирани от нея (повечето от които без реална стопанска дейност), са усвоявали средства по програмата. Те са декларирали покупка на един и същ софтуер от юридическо лице, регистрирано в чужбина - което също не е осъществявало търговска дейност. Реално, софтуерът е бил придобит с финансиране по европрограмата от действащо българско дружество, което го е предоставило за "ползване" на разследваните фирми.

Деянова, брат ѝ и останалите заподозрени бяха арестувани в петък.

Според главния прокурор Иван Гешев връщането на Васил Божков от Обединените арабски емирства заради повдигнатите му тук обвинения ще се решава с политически средства

„Практиката ни показва, че при тях финансовите престъпления са с по-ниска степен на обществена опасност и там въпросът ще е политически", каза Иван Гешев в интервю за "Нова телевизия".