Кметът на Венеция: Искаме туристи!
Секция: Туризъм
29 Април 2020 18:32
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Кметът на Венеция: Искаме туристи!

/КРОСС/ Кметът на Венеция Луиджи Брунаро призова туристите да се завърнат в града веднага след като паднат ограниченията покрай пандемията от COVID-19.

"На всеки един, който ще може да пътува през следващите месеци казвам: Елате във Венеция! По този начин ще изпратите много ясно послание на света, че възстановяването започва с красотата и културата!" Това написа Брунаро в Туитър.

Венеция пострада тежко от разпространението на коронавируса. Градът понесе огромни щети и при наводненията в края на миналата година. Щетите от наводненията бяха оценени за над един милиард евро.

Брунаро поиска правителствена помощ за спасяване на града и предимно за работещите в туристическия сектор. Властите в Рим въведоха пълна забрана за влизане в страната на чужденци. Все още не е ясно докога ще бъде в сила забраната.

Броят на заразените с коронавирус в Италия от началото на пандемията достигна 201 505, сочат данните на Министерството на гражданската защита. За последните 24 часа новозаразените са 2 091, а починалите са 382 души - с 50 повече в сравнение с понеделник. Така общият брой на жертвите на заболяването, причинени от новия коронавирус, е достигнал 27 359 души.

Броят на излекуваните през последните 24 часа се е увеличил с 2317 души и е достигнал 68 941.