Без масови прояви в Панагюрище за 144 г. от Априлското въстание
Секция: КУЛТУРА
01 Май 2020 09:54
Моля, помислете за околната среда, преди да вземете решение за печат на този материал.
Вашата Информационна агенция "КРОСС".

Please consider the environment before deciding to print this article.
Information agency CROSS
Без масови прояви в Панагюрище за 144 г. от Априлското въстание

/КРОСС/ Венци и цветя в памет на загиналите в Априлската епопея ще положи община Панагюрище пред всички паметници в града и населените места на общината днес. Поводът е 144-та годишнина от избухването на въстанието.

Заради орграничителните мерки по време на извънредното положение кметът на общината Никола Белишки отмени със заповед всички масови събития от програмата за отбелязването на годишнината.

В черквата „Свето Въведение Богородично" в памет на загиналите в Априлското въстание ще бъде отслужена панихида. Утре в местността Оборище пред паметника, увековечил първото българско Велико народно събрание, ще бъдат положени цветя, съобщават от община Панагюрище, призовавайки да си спомним хилядите именити и безименни герои и мъченици, изгорели в пламъците на Април 1876 година.

В Клисура, където вчера отбелязаха датата с ретроспекция в интернет на честванията, днес в тесен кръг също ще бъдат поднесени цветя на паметните места, сред които е паметникът на Иван Боримечката и мемориалите на Никола Караджов и на Нейчо Калъчев.